Alja Semaan som bor och jobbar i Kronogården i Trollhättan.
Alja Semaan som bor och jobbar i Kronogården i Trollhättan. Foto: Carina Holmberg/Sveriges Radio.

Gängbråk bakom upplopp i Trollhättan

Boende: Det är mycket fel det som händer och borde inte få hända
1:24 min

Konflikter mellan olika grupper har orsakat oroligheter i Trollhättan flera nätter i rad. Ett hundratal personer var ute natten mot fredagen, polis attackerades. En person greps för skadegörelse.

 Alja Semaan bor och jobbar i Kronogården.

– Det är så tråkigt att det blir så här hela tiden, jag fattar inte det. Vi bor i Sverige, det är inte så man ska bete sig här. Det ska vara lugn och ro, barn ska kunna gå ut och leka. Det är mycket fel det som händer och borde inte få hända, säger hon.

Det var ett hundratal person som var ute i Kronogården i natt. Många var maskerade. Stämningen beskrevs som upploppsliknande och det kastades bland annat sten mot polisen.

Oroligheterna har under flera nätter eskalerat och bottnar i osämja mellan två grupperingar enligt polisen.

Polisen finns på plats i området men har upplevt det svårt att hitta dialog med vissa förklara Jack Lennartsson kommunpolis.

– Det finns vissa här som vi har svårt att prata med och de vill inte prata med oss och det är jag inte riktigt van vid, säger Jack Lennartsson kommunpolis.

I dag är det lugnt i Kronogården. Kommun och polis jobbar tillsammans för att skapa trygghet i området. Fältgruppen går runt för att få ungdomarna att hålla sig borta från torget på kvällarna. Många finns där för att man är nyfiken, förklarar Jirar Arag, temaledare för fältgruppen.

– Man vet att det hänt, att media kommer ta upp det och att det kommer bli en grej. Ju fler polisbilar, ju mer människor som finns, ju mer drar det till sig. Man dras dit där det finns mycket människor, säger Jirar Arag, temaledare för fältgruppen i Trollhättan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".