Man vid podium talar.
Statsminister Stefan Löfven (S) talar i politikerveckan. Foto: Marcus Ericsson/TT.

Hårdare tag när Löfven talade i Järva

1:48 min

Hårdare tag mot kriminalitet och den nya skolsatsningen var några av sakerna som statsminister Stefan Löfven (S) tog upp på sitt tal på Politikerveckan i Järva i kväll.

– Vi skärper straffen, minimistraffen för vapenbrott ska fördubblas. Vi ska plocka av gängledarna deras kontanter och deras lyxprylar och lagen som gör det möjligt, ja den stiftade vi förra året. Därför att de här gängmedlemmarna ska inte var ska inte vara några rika förebilder, kungar i området. De ska inte glorifieras de ska arresteras, sade Stefan Löfven.

När statsministern höll det avslutade partiledartalet på Politikerveckan i Järva inledde han med att prata om allas rätt till trygghet och förutom hårdare straff, vill statsministern även se fler poliser och fler övervakningskameror.

Det var många som hade letat sig till ett soligt Spånga IP i kväll, enligt arrangörerna var kvällens publik veckans största och de fick också höra Löfven tala om regeringens nya satsning på en och en halv miljard till skolan, utbildningsplikt för nyanlända och hans avsky mot hedersförtryck.

Slutligen hann statsministern även med att påpeka skillnaden mellan Socialdemokraternas, Moderaternas och Sverigedemokraternas skattepolitik och att han tror att detta kommer bli den stora frågan i valet 2018.

– Det här kommer att bli den centrala frågan i valrörelsen 2018. Ska vi ha ett förmögenhetsbygge för några få eller ett samhällsbygge för alla.

Abdi Azziz har varit på Politikerveckan alla dagar, han är nöjd med arrangemanget men är besviken över politikernas tal.

– Det som vi behöver är förbättring och de har inte sagt någonting om det, säger Abdi Azziz.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista