Straffen skärps i fallet med direktsända våldtäkten

1:30 min

I dag kom hovrättens dom gällande den så kallade Facebookvåldtäkten. De tre åtalade männen dömdes tidigare i våras till fängelse.  Männen överklagade domen och i dag kom domen från Svea hovrätt som skärpet straffet för alla åtalade.

De tre männen greps i januari, efter att medlemmar i en sluten Facebook-grupp sett en våldtäkt direktsändas på Facebook. 

I slutet av april dömde Uppsala tingsrätt två av männen, 18 och 21 år gamla, till fängelse för våldtäkt. Den 24-årige man som filmade händelsen dömdes då till fängelse för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt. Männen överklagade domen till hovrätten.

I dag kom domen från hovrätten, som skärper 18-åringens fängelsestraff från ett år till ett år och fyra månader för våldtäkt. 21-åringens fängelsestraff förlängs från två år och fyra månader till två år och åtta månader för våldtäkt. 24-åringen döms till åtta månaders fängelse i stället för sex månader för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista