Sju döda i brittiska tågolyckan

Tågolyckan utanför London på fredagseftermiddagen har hittills krävt sju människors liv. Ett 80-tal uppges vara skadade varav ett tiotal allvarligt.
Det var ett tåg från stationen King's Cross på väg norrut som på eftermiddagen spårade ur strax utanför London. Enligt en teori kraschade tågets tre första vagnar in i en bro medan den sista vagnen kolliderade med plattformen vid den lilla stationen Potters Bar, där olyckan inträffade. Lokföraren klarade sig oskadd och kunde hjälpa till med räddningsarbetet i spillorna av tågvraket. Fredagens urspårning är den senaste i en rad av katastrofala tågolyckor i Storbritannien under de senaste åren, och den skedde inte långt från Hatfield där ett tåg spårade ur för mindre än två år sedan och fyra människor dog. Den olyckan ledde till att brister upptäcktes på spåren runt om i landet och det hårt kritiserade brittiska banverket inledde reparationer som länge orsakade långa förseningar och tärde hårt på de brittiska resenärernas redan hårt prövade tålamod.
Titti Nylander, SR:s korrespondent i London
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".