Två nya språkrör valda för (mp)

Miljöpartiet kommer också i fortsättningen att ha två jämställda språkrör. Efter lång debatt på kongressen i Sundsvall misslyckades partistyrelsen med att få igenom sitt förslag om bara ett språkrör, och på fredagseftermiddagen valde kongressen Maria Wetterstrand och Peter Eriksson till språkrör.
Miljöpartiet kommer alltså att fortsätta som tidigare med två språkrör - ett kvinnligt och ett manligt. På fredagsförmiddagen röstade kongressen ned partistyrelsens förslag om att införa ett mer traditionellt system med ett språkrör och två vice vid sidan om. Rösiffrorna blev 105 - 71. Det krävdes 2/3 majoritet för att förslaget skulle gå igenom. Peter Eriksson, kommunalråd från Kalix och Maria Wetterstrand, riksdagsledamot från Eskilstuna, blir nu de två som ska ta över ledningen av miljöpartiet. Det sker bara fyra månader före höstens val.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".