Donald Trump kritiseras för Twitter-attack mot programledare

1:34 min

I USA har president Donald Trumps senaste Twitter-attack mot programledarna av ett morgonprogram på en tevekanal eskalerat så att såväl republikanska politiker som väljare har reagerat.

– Vi mår bra men landet gör inte det, säger programledarna Mika Brzezinski och Joe Scarborough i en teveintervju i dag.

Det var i går som president Donald Trump tweetade att de båda hade lågt IQ och var galna och så en extra kommentar mot Mika om en blödande ansiktslyftning.

Vita husets biträdande pressekreterare Sarah Huckabee Sanders försvarade Trumps tweet på ett pressmöte i går med att han måste få försvara sig. Något som hon också tror att väljarna förväntar sig

Men en opinionsundersökning som republikanska mediabolaet Fox News gjorde i veckan visar att 71 procent av väljarna i undersökningen anser att presidentens personliga tweetande förstör hans agenda. Och det här var innan torsdagens tweet om programledarna i Morning Joe.

Många republikanska politiker har också tagit starkt avstånd och säger att det är under en presidents värdighet att gå till attack på det här sättet och hänvisar till att om det var en VD på ett företag så skulle han få sparken direkt.

Representatshusets talman, republikanen Paul Ryan, var en av dem som tyckte att presidentens tweet var direkt olämpligt.

– Vi försöker höja nivån på debatten och det här tweetet hjälper inte precis till med det, konstaterade han krasst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista