Trump kritiseras för fler programledarpåhopp

1:43 min

Donad Trump fortsätter sina twitterattacker mot en populär amerikansk programledarduo. Nu undrar många var det ska sluta.

– Det är frustrerande och under presidentens värdighet, sa republikanske kongressledamoten Pat Toome tidigare i veckan.  

Kollegan Lee Zeldin som också sitter i kongressen för republikanerna kallade Trumps tweets låga. Det efter att Trump twittrat att programledarna för NBC:s morgonprogram Morning Joe, Mika Brzezinski och Joe Scarborough, har låg IQ och att han sett Brzezinski blöda från en ansiktslyftning.

Kritiken mot presidenten var massiv, även från partikamrater. Men trots detta, och trots att Trump på fredagen lämnade Washington för en kort semester på sin golfresort i New Jersey, fortsatte han under lördagen sina personattacker mot Scarborough och Brzezinski, som han nu kallade galna.

Vissa i Washington spekulerar i att Trump envisas med attackerna för att avleda uppmärksamheten från verkliga politiska frågor, som problemen med att få igenom sjukförsäkringsreformen.

Andra analytiker ser risken för en djup spricka bland republikanerna om presidenten fortsätter på samma sätt.

– Presidenten skapar en giftig miljö för republikanerna, och vi får se hur mycket deras stöd för Trump gröps ur, sa presidenthistorikern Tim Naftali till CNN.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista