Man som lämnar ett podium
1 av 3
Tidigare pressekreteraren Sean Spicer. Foto: Susan Walsh/TT.
Vita husets kommunikationschef Anthony Scaramucci står i talarstolen och håller upp handen
2 av 3
Anthony Scaramucci, kommunikationschef Vita huset. Foto: Pablo Martinez Monsivais
Sarah Huckabee Sanders, ny pressekreterare Vita huset
3 av 3
Sarah Huckabee Sanders, ny pressekreterare Vita huset. Foto: JIM WATSON

Spicer: Lika bra att de får börja på ny kula

1:51 min

Sean Spicer som på fredagen meddelade sin avgång som pressekreterare i Vita huset tyckte att det var bäst för alla att han slutade. Det säger han i en intervju med Fox News.

Sean Spicer vill inte ha för många kockar i soppan på press- och kommunikationsavdelningen säger han i en exklusiv intervju med Fox News som en förklaring till sitt avhopp som pressekreterare för Vita huset.

Det var ett ögonblickets ingivelse vid ett möte med finansmannen Antohny Scaramucci som president Donald Trump bestämde sig för att erbjuda Scaramucci jobbet som kommunikationschef – ett jobb som varit vakant sedan i maj.

Det fick i sin tur pressekreteraren Sean Spicer att bestämma sig för att sluta. Han säger att han förstod att presidenten ville ha in nytt folk i Vita huset och kände då att det var lika bra att de fick börja på ny kula utan att ha honom hängande över sig.

– Jag tror att det är det bästa både för organisationen, administrationen och presidentskapet, säger Sean Spicer i teveintervjun.

Och han får medhåll av Vita husets stabschef Reince Priebus.

– Jag tror det är bra med en nystart för alla, inte minst presidenten säger Priebus till Fox News.

President Trump själv twittrade i går kväll att "Sean Spicer är en underbar person som tog enormt mycket ovett från Fake News media – men hans framtid är ljus".

Både Sean Spicer och Vita husets stabschef Reince Priebus var emot att Scaramucci – helt utan erfarenhet av jobbet – utsågs till ny kommunikationschef.

Spicers efterträdare som pressekreterare i Vita huset blir nu Sarah Huckabee Sanders, som fram tills nu varit vice pressekreterare. Hon är den tredje kvinnan genom tiderna som är pressekreterare i Vita huset.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista