Israel avvaktar med Gaza-aktion

Israels aviserade offensiv mot militanta palestinier i Gaza har skjutits upp till vidare. Det rapporterade israeliska medier på lördagen.
Det finns flera skäl till att israelerna avvaktar med offensiven mot Gaza. Inom den israeliska krigsmakten är irritationen stor över den öppna information som spridits om det förestående angreppet, enskilda regeringsledamöter kritiseras för lösmynthet och den militära censuren kritiseras för att ha släppt igenom detaljer om vad som förbereddes, rapporterar SR:s Mellanösternkorrespondent Lars Gunnar Erlandson. Dessutom har många internationella ledare vädjat ill Israel när de första uppgifterna kom om att Gaza stod i tur för ett israeliskt angrepp. Att en aktion i Gaza förbereddes var en följd av den palestinska självmordsattacken mot en spelhall nära Tel Aviv i tisdags då 16 israeler dödades. Självmordsbombaren, vars identitet inte avslöjats, antas ha kommit från Gaza.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".