Borgerligt på vissa villkor

Miljöpartiet vill ingå i en majoritetsregering efter valet i höst, men kan inte tänka sig att samarbeta med de två största borgerliga partierna. Det framgick av de nyvalda språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson i Ekots Lördagsintervju.
Maria Wetterstrand kan inte tänka sig samarbeta med en regering ledd av moderaterna. Men säger att en mittenkoallition skulle kunna vara acceptabelt. Hennes kollega Peter Eriksson håller med och säger att han på riksnivå också skulle ha svårt att samarbeta med kristdemokraterna. Maria Wetterstrand och Peter Eriksson vill att Miljöpartiet får en mer renodlad roll efter valet i höst; antingen som rent oppositionsparti eller som regeringsmedlem. Om miljöpartiet skulle få plats i regeringen en så är partiet också berett att föra Sverige in i EUs valutaunion, EMU. – Om väljarna i en folkomröstning säger ja till EMU så är vi beredda att acceptera resultatet av en folkomröstning, sa Peter Eriksson i Ekots lördagsintervju.

Lyssna till hela intervjun

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista