Fridolin: Vi visste ingenting

0:46 min

Nu uttalar sig även Miljöpartiets språkrör, utbildningsminister Gustav Fridolin, om IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Det har inte kommit särskilt många kommentarer från Miljöpartiet efter att IT-skandalen på Transportstyrelsen rullades ut och den efterföljande beskedet från Alliansen om misstroendeförklaring. Partiets språkrör Gustav Fridolin, utbildningsminister menar att informationen inte nått dem. 

– Vi miljöpartister hade ingen information innan statsministern hade information, säger Gustav Fridolin.

När fick du information?

– Miljöpartiets första information kom i samband med det första formella regeringsbeslutet som var i januari då näringsdepartementet ville entlediga Maria Ågren som generaldirektör. Efter det har vi fått information från statsministerns kansli och det följer det som statsministern redovisat offentligt, säger han. 

Att Miljöpartiet som innehar vice statsministerposten i regeringen inte uttalat sig i någon högre utsträckning i den här frågan beror enligt Gustav Fridolin på att ingen av de inblandade miljöpartistiska ministrarna är direkt berörda av det som hänt på Transportstyrelsen.

Att det tog ett drygt år efter det att Säpo informerade justitiedepartementet om vad som pågick på Transportstyrelsen tills dess att det nådde hela regeringen är allvarligt, säger han:

– Det är väldigt allvarligt och det är en av de frågorna som verkligen nu kommer granskas.