Anders Borg betedde sig olämpligt på fest – ber om ursäkt

1:03 min

Förre finansministern Anders Borg, numera vice ordförande i Kinnevik, har gått ut med en offentlig ursäkt för sitt beteende på en fest i helgen.

I inlägget, som publicerats på hans offentliga Facebooksida, skriver Anders Borg att han på grund av mycket alkohol och hög press drabbats av en blackout.

– Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt. Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt.

Anders Borg avslutar inlägget med att be om ursäkt.

– Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.

Till Dagens Industri säger Borg att han nu kommer att ta hjälp, men hur framgår inte, och att händelsen inte ska upprepas.

– Gör man fel får man försöka ställa till rätta och be berörda om ursäkt. Detta kommer inte upprepas, skriver Borg till tidningen.

En av Anders Borgs kollegor i styrelsen för Kinnevik är Erik Mitteregger och han kommenterar händelsen för Ekot med att en styrelseledamot ska föregå med gott omdöme, något som han inte har gjort i det här fallet och att det är bra att han nu också väljer att söka hjälp.

Anders Borg satt som finansminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 2006 och 2014. I dag sitter han i flera styrelser, bland annat som vice ordförande i Kinnevik, samt har uppdrag för World economic forum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista