Sittande presidenten Kenyatta verkar ha vunnit valet i Kenya

1:04 min

I Kenya så har den sittande presidenten Uhuru Kenyatta vunnit gårdagens val, enligt preliminära siffror. Men oppositionen kallar röstsiffrorna för falska.

Efter att tre fjärdedelar av rösterna räknats leder president Kenyatta nu på morgonen med omkring 55 procent av rösterna, medan oppositionens kandidat Raila Odinga fick runt 44 procent, enligt valkommissionens ständigt uppdaterade siffror.

Odinga kallade röstsiffrorna för falska vid en presskonferens sent på kvällen och menade att det finns en rad oklarheter med resultaten. Han sade också att enligt deras egna partifunktionärer som varit ute på de flesta valkontor, så borde oppositionen leda.

Ännu är inte alla röster räknade, men det vore osannolikt med några radikala förändringar.

Frågan är vad som händer nu. De flesta observatörer menar ändå att valet gått korrekt till och att det finns få anledningar att ifrågasätta det. Nu kommer det alltmer handla om hur de politiska ledarna hanterar det här, för att undvika våldsamheter.

För 72-årige Raila Odinga som setts lite som den evige utmanaren och som gjort fyra försök att vinna presidentvalet, är det här naturligtvis en stor motgång.