Soldater påkörda av fordon i Frankrike

1:45 min

En man har gripits efter att sex soldater blev påkörda av en bil i morse i en förort till Paris. Händelsen utreds nu som ett misstänkt terrorattentat. Två av soldaterna är allvarligt skadade.

Frankrike har drabbats av en lång rad terrorattentat de senaste åren och flera gånger har polis eller militär varit måltavlor för attackerna.

Den senaste händelsen, som alltså utreds som ett misstänkt terrorbrott skedde vid åttatiden i morse. En bil accelererade och körde med hög fart på soldaterna i förorten Levallois-Perret.

Efteråt kördes bilen, en BMW, snabbt iväg från platsen och ett stort polisuppbåd letade efter den.

I eftermiddags greps också en man i 40-årsåldern som misstänks för brottet, efter en dramatisk biljakt med skottlossning på en motorväg i norra Frankrike. Gripandet bekräftas också av den franske premiärministern, Edouard Philippe.

Enligt flera samstämmiga uppgifter har den misstänkta mannen skottskadats av polisen, men det är fortfarande oklart hur allvarligt skadad han är. Det finns också uppgifter om att en polisman ska ha skadats i samband med gripandet.

Två av de sex soldater som blev påkörda i morse har fått allvarliga, men inte livshotande skador. De andra fyra soldaterna är lindrigt skadade.

Soldaterna tjänstgör i Operation Sentinelle, en styrka på 7 000 personer som ska skydda fransmännen från terrorattentat och som är en del i det undantagstillstånd som råder i Paris ända sedan terrordåden i november 2015, som dödade 130 människor. 

Att Frankrike har blivit ett mål för jihadistiska attacker kan förklaras av att landet deltar i den USA-ledda internationella koalition som bekämpar IS. Men motivet till den misstänkta attacken i morse är fortfarande inte klarlagd.