FBI-räd mot Trumps förre kampanjchef

1:11 min

I USA har den federala polisen FBI genomfört en husrannsakan hos Donald Trumps förre kampanjledare Paul Mannafort. Han är en av de personer som finns i utredningen om eventuell samverkan med Ryssland i valkampanjen förra året.

Räden mot den tidigare kampanjledaren Paul Manafort genomfördes i gryningen i slutet av förra månaden, enligt tidningen Washington Post.

Den genomfördes utan förvarning och FBI-agenterna ska ha beslagtagit ett antal dokument.

Dagen innan hade Paul Mannafort lämnat över handlingar och besvarat frågor inför ett av de kongressutskott som undersöker misstankarna om den ryska inblandningen i förra årets amerikanska presidentval.

Några av de handlingar som FBI nu beslagtog var material som Paul Manafort redan lämnat över.

Washington Post spekulerar i att FBI kan ha misstänkt att den tidigare kampanjledaren undanhållit dokument som kan ha betydelse för den undersökning som den särskilde utredaren Robert Mueller genomför.

Paul Manafort hade som kampanjledare en central position i Donald Trumps valkampanj. Han tvingades avgå sedan det avslöjats att han haft nära affärskontakter med ryska företrädare.

Han var också en av deltagarna i ett omtalat möte i Trump Tower förra sommaren då även Donald Trump jr deltog. De träffade då en rysk advokat som bland annat lovat komprometterande material om Hillary Clinton.