Trump trappar upp ordkriget mot Nordkorea

2:00 min

USA:s president Donald Trump har fortsatt sin hårda retorik mot Nordkorea. Detta efter att Nordkorea hotat med en robotattack nära ön Guam där USA har en militärbas. Trump har tidigare hotat med "eld och raseri" mot Nordkorea.

Under torsdagskvällen trappade han upp ordkriget mot Nordkorea.

– Kanske var jag inte tillräckligt hård tidigare, sade Donald Trump på en presskonferens på en golfklubb i New Jersey.

Sveriges Radios utsände Tomas Nordegren i New York beskriver Trumps senaste uttalande.

– President Donald Trump backar inte en enda millimeter utan säger tvärtom att han kanske har varit för mild. Och när han fick frågor om hur USA ska svara på Nordkoreas hot om att skicka de där fyra missilerna som ska slå ner utanför de amerikanska baserna på ön Guam i Stilla havet svarade Donald Trump "Vi får se vad som händer, jag är inte som andra som fyra månader i förväg säger att de ska anfalla Mosul". Det var en hänvisning till hans företrädare Barack Obama, säger Tomas Nordegren i New York.

Dessutom kom presidenten med en helt ny varning till Nordkoreas ledare Kim Jong Un.

– Om Nordkorea ens tänker på att attackera oss eller våra allierade så bör de vara mycket nervösa för då kommer saker att hända med dem som de aldrig trott vore möjliga, sade Donald Trump.

Hur ska man tolka Trumps uttalanden?

– Även om presidenten gjorde sitt uttalande om eld och raseri som världen aldrig tidigare skådat spontant så ångrar han i dag ingenting utan trappar snarare upp ordkriget, säger Sveriges Radios utsända Thomas Nordegren.