Skottlossning i föreningslokal i Malmö.
Skottlossning i föreningslokal i Malmö. Foto: Natacha López/Sveriges Radio.

Skottlossning i föreningslokal i Malmö – två har livshotande skador

Polisen: Har en hyfsat klar bild över vad som har hänt
0:56 min

Tre personer har skjutits i en föreningslokal i Malmö tidigt på söndagsmorgonen. Två har livshotande skador och en är lindrigt skadad. I nuläget är ingen gripen.

På Skånes universitetssjukhus bekräftar man att två män, en i 20-årsåldern och en i 25-årsåldern vårdas med livshotande skador.

En tredje person som ska vara i övre tonåren vårdas med lindrigare skador

Larmet kom in till polisen vid sextiden nu på morgonen.

– När vi kommer dit möts vi av chockade och några skadade personer. Tre personer förs iväg med ambulans, säger Henrik Mårtensson, yttre befäl vid Malmöpolisen, till Ekot.

Vet ni vad som ligger bakom skjutningen?

– Vi har en hyfsat klar bild över vad som har hänt, men jag vill inte gå in på vad vi vet och inte vet.

Polisen fortsätter med utredningsåtgärder som förhör och dörrknackning. Man undersöker även om det finns kameror i det aktuella området som kan ge information.

– Vi har pratat med ett antal som har varit på platsen, men vi bedömer att det finns fler som har sett något och de vill vi komma i kontakt med, säger Henrik Mårtensson.

Polisen vet inte exakt vilket form av evenemang som hållits i lokalen.

I nuläget finns inga gripna och antalet gärningsmän är oklart. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".