Misstänkt terrorist attackerade polisman i Istanbul

En polis höggs ihjäl i Istanbul på söndagen av en misstänkt IS-terrorist, skriver turkiska nyhetsbyrån Anadolu.

Enligt poliskällor hade gärningsmannen gripits tidigare under söndagen under en räd mot misstänkta IS-medlemmar, skriver turkiska nyhetsbyrån Anadolu. Mannen tros ha planerat en attack där han skulle spränga sig själv med en bomb.

Den misstänkte fördes till Istanbuls polishögkvarter och knivskar där, sent under söndagskvällen, en polis. Efter knivskärningen sköts mannen ihjäl. Den skadade polisen fördes med ambulans till sjukhus, där han senare avled.

Det är oklart hur mannen lyckades få med sig en kniv in på polisstationen.

I fjol drabbades Turkiet av flera terrordåd som dödade många hundra människor. Attacker har skyllts på terrorrörelsen IS, men också på den kurdiska PKK-gerillan.

Bara en dryg timme in på nyårsdagen 2017 sköts 39 människor ihjäl av en militant islamist på en nattklubb i Istanbul. Sedan dess har antalet attacker varit färre, men säkerheten är fortsatt hög i turkiska storstäder.

I juli greps dussintals IS-anhängare i Istanbul. Flera av dem misstänktes, enligt turkisk polis, för att ha planerat ett omfattande terrordåd.

Mer om Turkiet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".