Hundratals döda i jordskred i Sierra Leone

1:02 min

I västafrikanska Sierra Leone uppges hundratals personer ha dött, efter att en häftig storm svept in över landet tidigare i dag. Enligt de senaste uppgifterna från Röda Korset är över 300 döda.

Militär personal har satts in i sökandet efter offer för jordskred och de översvämningar som drabbat utkanten av Sierra Leones huvudstad Freetown i dag.

Bilder visar hur marken på en bergssida har släppt över flera hus och hur brunt vatten sköljer över stadens gator. Efter som skredet skedde tidigt i morse låg förmodligen många och sov när lermassorna drog in.

Sjukhuspersonal säger till en lokal tv-station att det kommit in så många kroppar på en gång så det inte längre finns plats på bårhuset. Enligt landets vicepresident Victor Bockarie Foh ligger sannolikt hundratals begravda i lermassorna.

Många av Freetowns fattiga delar ligger på havsnivå, och saknar dränering som kan leda bort vattnet när de häftigaste regnen drabbar landet.

Det är inte bara Sierra Leone som drabbats av jordskred i samband med regnperioden. I Indien, Nepal och Bangladesh rapporteras minst 173 personer ha omkommit i regn- och rasmassor efter monsunen, och tusentals har tvingats fly sina hem.

Myndigheter i Nepal säger att man fortfarande försöker överblicka omfattningen på katastrofen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista