Tensta
Polis undersöker platsen där en person har skottskadats i huvudet i Tensta. Foto: Maja Suslin/TT

Flera skottlossningar – två döda

Dödsskjutningar på flera platser
1:01 min

Det har varit flera skottlossningar på olika håll i Sverige under kvällen och natten till i dag.

I Malmö fördes två män till sjukhus efter skottlossning i Borgmästaregården, säger presstalespersonen på Polisens ledningscentral region syd, Jimmy Modin.

– Två personer är förda till sjukhus i ambulans. De ska inte ha några livshotande skador. De är två män i 25-årsåldern. Det finns ingen gripen i nuläget, men vi jobbar på med det här ärendet såklart, vi har haft en teknisk undersökning under natten och gjort en del fynd och en del beslag.

Är de här männen kända av Polisen sedan tidigare?

– Ja, vi vet vilka de här två personerna är.

Men det är inte bara i Malmö som skottlossning ägt rum det senaste dygnet. I Tensta i nordvästra Stockholm sköts en man, han satt då i en bil. Han avled senare på Karolinska sjukhuset.

Ännu en dödsskjutning ägde rum i Uppsala i går, det var en man i 30-årsåldern som avled av sina skottskador. Den dödskjutningen ska, enligt Aftonbladet, ha samband med skottlossning i Västerås, tidigare på fredagen, där två män skottskadades. Dessa uppgifter har Polisen dock inte velat kommentera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".