Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, Donald Trump, USA:s president
1 av 2
Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, Donald Trump, USA:s president
Trump håller tal i Phoenix
2 av 2
Trumps tal i Phoenix Foto: AP/TT/Rick Scuteri

Trump: Vi ska bygga muren

Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef, kommenterar
2:55 min

President Donald Trump har avslutat sitt massmöte i Phoenix, Arizona. Han började med att läsa manus men övergick sedan till ett kraftigt halvtimmeslångt vredesutbrott mot medier.

– Journalister är sjuka människor, nu har de systematiskt vantolkat vad jag sagt efter det som hände i Charlottesville. Jag har redan från början tagit avstånd från allt våld och sagt att jag är president för alla oavsett ras och religion. Jag älskar alla amerikaner, sa Donald Trump

Att Trump likställt rasister med antirasister och sagt att det finns goda och onda människor på båda sidor och att ledande republikaner ifrågasatt hans omdöme och att många företagsledare tagit avstånd mot honom tog han inte upp. Enligt presidenten är allt medias fel. 

– Ingen president genom historien har åstadkommit så mycket som jag på sju månader, sa Donald Trump.

– Jag har sagt upp det skadliga Parisavtalet, jag har bekämpat gängkriminaliteten och kriminella illegala invandrare, jag har markerat mot Nordkorea, skaffat en vinnarstrategi i kriget mot Afghanistan, försvarsanslagen ökar, börsen slår rekord, arbetslösheten är den lägsta på 17 år och muren mot Mexiko kommer att byggas, sa president Trump.

Presidenten väljer att fortsätta ha den här typen av möten som mer påminner om valkampanjsmöten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".