Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra
Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra Foto: Adam Ihse/TT

Anna Kinberg Batra avgår inte

Kommunalråd i Danderyd: Tror vi kommit till vägs ände
0:57 min

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra har kommenterat det senaste kravet på hennes avgång. Hon säger att hon inte tänker avgå.

Anna Kinberg Batra intervjuades nu på morgonen av Aftonbladet. Hon sa att hon är vald för att ta partiet till nästa val och att hon tänker fullfölja det. Läget för partiet är tufft, sa hon men hänvisade till att hon nu måste hålla ihop partiets olika viljor.

– Att då bråka med varandra leder ingenstans, sa hon.

Om de upprepade avgångstkraven sa hon.

– Antingen viker man sig, eller så härdas man som jag gjort. Jag känner bara att jag stärkts av det här.

De senaste kraven på Anna Kinberg Batras avgång kommer från det moderata kommunalrådet Pehr Granfalk i Solna. Han sa i går att han inte längre har förtroende för Anna Kinberg Batra och att det blivit allt tydligare att hon inte lyckas föra ut partiets politik.

Även Pia Almström, kommunstyrelsens ordförande i Kävlinge sa i går att också hon ställer sig nu bakom kravet på M-ledarens avgång.

Ytterligare ett kommunalråd gick under morgonen ut och krävde Anna Kinberg Batras avgång. Olle Reichenberg, kommunalråd i Danderyd som nu för fram det kravet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".