Ubåten och bild på Kim Wall
Foto: TT

Polis bekräftar att kroppen som hittats är Kim Wall

"Polisen är säker"
4:18 min

Obduktionen genomfördes i går och man gjorde ett så kallat "snabb DNA-test".

– Dna från kroppen som matchats med dna från en hårborste som tillhört Kim Wall gör nu polisen säker på att kroppen som hittades i måndags morse är den svenska journalisten, säger Ekots Samuel Larsson.

Obduktionen genomfördes i går och man gjorde ett så kallat "snabb DNA-test". 

Dna har också säkrats från ubåten som sjönk men som man senare bärgat. Detta gör att man nu är säker på att det här är Kim Wall som man har hittat. 

Polisen bekräftar också att kroppen blivit styckad. Den del man funnit ska ha haft metallbitar fästa vid sig. Polisen tror att syftet var att få kroppen att sjunka till botten.

Polisen har inte kunnat säga något om hur Kim Wall dött och man kommer också fortsätta söka efter fler kroppsdelar i området där kroppen hittats. Man vill fortfarande ha hjälp från allmänheten, om någon sett någonting som kan vara intressant.

Den man som har byggt ubåten har i polisförhör hävdat att kvinnan omkom efter olyckshändelse ombord och att han begravde henne till sjöss.
Han misstänks fortfarande för vållande till annans död.

Utredningen går nu in i en lugnare fas. Det finns många vittnen kvar att höra och tekniska undersökningar att göra.

Video: Detta har hänt

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".