Bildkollage med Anders Edholm och Anna Kinberg Batra.
Anders Edholm och Anna Kinberg Batra. Foto: TT

Anders Edholm: Moderaterna behöver fokusera mindre på interna bråk

"Tolv länsförbund uttrycker sitt stöd"
1:04 min

Moderaternas partisekreterare Anders Edholm kallar kraven på att partiledaren Anna Kinberg Batra ska avgå för interna bråk.

– Jag och samtliga i partiet tar våra partivänners oro på allvar. Men för att vända situationen som Moderaterna befinner sig i krävs det att vi fokuserar mer på vår politik och mindre på interna bråk.

Hur ska ni hantera att hon inte har en del av partiet bakom sig?

– Det vi har sett i dag är att det har kommit avgångskrav från två länsförbund. Samtidigt har vi i alla fall tolv länsförbund som har uttryckt sitt aktiva stöd för Anna Kinberg Batra.

Hur pass mycket lägre förtroende inom partiet kan Anna Kinberg Batra få och ändå sitta kvar?

– Jag vill inte spekulera i det, utan jag tror att vi får se hur de kommande dagarna utvecklar sig, säger Anders Edholm.

På onsdagen meddelade förbunden i Stockholm och Dalarna att de inte har förtroende för Anna Kinberg Batra som partiledare. Senare på kvällen, efter intervjun med Anders Edholm, kom även Uppsala och Västerbotten med samma besked.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".