Clinton avslöjar känslorna mot Trump under valrörelsen

1:20 min

Hillary Clinton har talat ut om debatterna mot Donald Trump inför det val som hon sedan förlorade. Och hon avslöjar i sin nya bok att hon ångrar att hon inte markerade hårdare mot Trump.

I den amerikanska tevekanalen MSNBC kunde man i dag lyssna till ett utdrag ur Hillary Clintons nya bok där hon beskriver den andra presidentvalskampanjen mot Donald Trump.

– För två dagar innan kunde världen höra honom skryta om hur han antastar kvinnor.

– Nu var vi på en liten scen och vart jag än gick följde Trump efter mig och gjorde miner.

Det var fruktansvärt obehagligt. Han bokstavligen flåsade mig i nacken.

Clinton skriver vidare att det var ett av de tillfällen då man önskar att man kunde trycka på pausknappen och fråga publiken "vad ska man göra nu?"

– Ska man hålla sig lugn, fortsätta le och låtsas som ingenting när han inkräktar på ens utrymme eller ska man vända sig om och se honom rakt in i ögonen och klart och tydligt säga: "backa ditt kräk! 

Clinton anser att hon skulle ha sagt något i stil med:

Jag vet att du älskar att att förnedra kvinnor men du kan inte kränka mig så håll dig undan.

Clinton skriver att hon valde det första alternativet, att hålla sig lugn, att hon tänkte på hur hon har handskats med besvärliga män hela livet, men att hon i efterhand undrar om hon inte skulle ha valt att säga åt honom på skarpen.

– Kanske hade jag överanpassat mig, bitit mig i tungan och tryckt naglarna i den knutna näven för att se samlad ut, skriver Clinton i boken.

Hillary Clintons nya bok kommer ut om tre veckor här i USA.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista