Centerpartiets Annie Lööf.
Centerpartiets Annie Lööf. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Lööf: Mycket allvarlig information som framkommit

"Viktigt att KU får granska hur informationshaveriet har sett ut"
0:33 min

Annie Lööf (C) anser att informationen som framkommit om statsminister Stefan Löfvens statssekreterare är mycket allvarlig och att det är viktigt att KU fortsätter sin granskning.

I går stod det klart att Stefans Löfvens närmaste medarbetare, statssekreteraren Emma Lennartsson, avgår med omedelbar verkan efter ny information om IT-skandalen på Transportstyrelsen.

– Det är mycket allvarlig information som framkommit och det visar att det är många frågetecken i den här processen. Det visar också på vilket informationshaveri det faktiskt har varit inom regeringen och regeringskansliet, säger Annie Lööf till Ekot.

– Det är viktigt att KU fortsätter sin granskning kring vilken information som Emma Lennartsson fick, vilka som satt vid bordet och vilken information som statsministern hade.

Finns det anledning att rikta misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven?

– Vi vet alldeles för lite i dag så därför är det viktigt att Konstitutionsutskottet får granska hur det här informationshaveriet faktiskt har sett ut. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".