Mikael Odenberg vill bli partiledare för M

1:07 min

Förre moderate försvarsministern Mikael Odenberg kandiderar till ny ordförande i Moderaterna. Mikael Odenberg har inte förts fram av något länsförbund i partiet utan träder fram via ett eget inlägg i sociala medier.

– Jag tycker det är viktigt att valet av ny partiledare för Moderaterna väljs i en transparent process där man vet vilka det är som kandiderar och vad dom står för och jag har idag signalerat att om valberedningen av någon anledning skulle vara intresserad av att föreslå mig, så står jag till deras förfogande.

Är det något länsförbund som har hört av sej till dig?

-Nej, jag har liksom inte bedrivit någon kampanj eller planerat, jag har inte haft några kontakter in i partiorganisationen över huvudtaget. Utan jag har bara offentliggjort att jag står till förfogande. och skälet till det är att jag skulle kunna göra skillnad i det här läget och erbjuda det tydliga ledarskap som Moderaterna nu behöver.

Mikael Odenberg är 63 år och styresman i Krigsvetenskapsakademien och har inte på många år varit aktiv i partiet och har inte någon plats i Riksdagen.

Mikael Odenberg har i debattartiklar argumenterat mot samarbete med Sverigedemokraterna och för en blocköverskridande regering med socialdemokraterna, om inget av blocken samlar tillräcklig majoritet efter nästa val.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista