Donald Trump i Texas.
1 av 2
Donald Trump i Texas. Foto: JIM WATSON
Harvey
2 av 2
Översvämmade bilar i Houston. Foto: David J. Phillip

Trump i katastrofdrabbat Texas: Vi ska klara det bättre än nånsin tidigare

"Vi ska klara det bättre än någonsin tidigare"
1:10 min

Regnet fortsätter falla och dödstalen stiger i översvämningsdrabbade Houston, Texas i spåren efter orkanen Harvey. Presidenten Donald Trump har nu anlänt till staten och höll presskonferens efter att ha blivit informerad om läget av lokala myndigheter.

– Det här är en speciell stat och jag hör att de som har hjälpt till har arbetat bra. Det här är ett riktigt team och vi ska göra det bättre än någonsin tidigare, sa president Donald Trump.

Minst 16 personer ska hittills ha dött i översvämningarna i bland annat Houston i Texas enligt Washington Post. En av dem var en polis, som drunknade på vägen till jobbet.

Under dagen i Texas, där det nu är eftermiddag, har en fördämning brustit vid Columbia Lakes söder om staden har brustit och innvånarna i närheten hart uppmanats att evakuera sina hem.

Samtidigt svämmar vattnet över en av de två stora dammar som kontrollerar tillflödet till floden Buffalo Bayou som flyter tvärs igenom stan. Om dammarna skulle brista skulle stora delar av centrala Houston översvämmas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".