Carl Schlyter, Annika Lillemets och Valter Mutt.
Carl Schlyter, Annika Lillemets och Valter Mutt. Foto: Miljöpartiet och TT.

Tunga MP-politiker hoppar av vid nästa val

Carl Schlyter: Vi känner inte tilltro till partiets politik
1:10 min

Tre av Miljöpartiets mest högljudda interna kritiker har valt att tacka nej till att kandidera till riksdagen inför valet nästa höst.

– Vi har förstås lite olika skäl, men gemensamt är att vi inte känner tillräcklig motivation och tilltro till att partiets nuvarande politik kommer leda till ett samhälle som vi har strävat efter alla våra år i partiet, säger Carl Schlyter.

Förutom Carl Schlyter är det Annika Lillemets och Valter Mutt som inte kandiderar till riksdagen. Tillsammans med Jabar Amin har de varit hårda interna kritiker och menat att MP:s ledning tappat bort "partiets själ". Jabar Amin har ännu inte bestämt sig för hur han ska göra i valet nästa år.

Carl Schlyter tänker dock sitta kvar i riksdagen ett år till då hans mandatperiod är slut.

– Jag ska på varje sätt arbeta för att svenska debatten och samhället vrids mer åt det hållbara hållet som slutar stressa sönder människor och planeten, säger Schlyter.

Han tänker inte heller lämna Miljöpartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".