Trump: Nordkorea är en skurkstat

0:58 min

Timmarna efter det att Nordkorea genomfört sitt kraftigaste kärnvapentest hittills börjar omvärldens reaktioner strömma in.

I tre korta meddelanden på Donald Trumps favoritmedium Twitter Skriver han, nu på morgonen amerikansk tid, att Nordkoreas agerande fortsätter att var väldigt fientligt och farligt för USA.

Han fortsätter med att kalla Nordkorea en skurkstat som blivit ett stort hot och en pinsamhet för Kina som utan framgång försökt lösa situationen.

I det senaste tweetet riktar han kritiken mot Sydkorea. De märker nu. Precis som jag sagt, att deras prat om undfallenhet gentemot Nordkorea inte kommer att fungera. Nordkorea förstår bara en sak!

Ett steg tillbaka mot retoriken för knappt en månad sedan ha hotade Nordkorea med eld och vrede om landet fortsatte hota USA.

Men bara ett par veckor senare var tonen från trump varit något mer nedtonad.

Trump kommer att möta sina säkerhetsrådgivare senare i dag för att diskutera möjliga motåtgärder mot Nordkorea och finansministern Steven Mnuchin öppnar för fler sanktioner mot landet.

Senare på söndagen fick Donald Trump frågan om USA ska attackera Nordkorea.

– Vi får se, svarade han enligt Reuters.

Svaret ska ha kommit i samband med att presidenten lämnade en gudstjänst.

Trump ska träffa det nationella säkerhetsrådet på söndagen och bland annat diskutera nya sanktioner gentemot Nordkorea.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista