Tv-skärm och fjärrkontroll.
Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Tv-konflikten: Discovery anmäler Com Hem

Avtalsstriden mellan Discovery och Com Hem har tagit en ny vändning. Discovery anmäler Com Hem till Konkurrensverket för vad programbolaget anser är distributörens missbruk av dominerande ställning på marknaden.

Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden, bekräftar att en anmälan har lämnats in.

- Vi anser att det är ett solitt och tydligt fall, och hoppas att anmälan kommer att leda till en utredning av de aktiviteter från Com Hem/Boxers sida som vi har upplevt under förhandlingarna de senaste dagarna, säger han.

- Tyvärr upplever vi nu det scenario som inte bara vi, utan även bland annat TV4, C More, Canal Digital, Telenor, Telia och många andra varnade Konkurrensverket för inför Com Hems köp av Boxer förra året.

Det var i fjol som Com Hem köpte statliga Boxer för drygt 1,3 miljarder kronor. Flera andra aktörer på tv-marknaden uttryckte då en oro över att förvärvet skulle innebära ett alltför stort marknadsövertag för Com Hem.

Tidigare i veckan anklagade Discovery Networks Swedens vd Henriette Zeuchner Com Hem för att tala osanning när de hävdade att de accepterat Discoverys förslag på ersättning, men att Discovery valt att fortsätta konflikten ändå.

Kommentaren från Fredrik Hallstan, presschef på Com Hem, var då:

- Det är under vår värdighet att kommentera det, så vi avstår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".