Person i rullstol framför ett skadat hus
Oaxaca har blivit hårt drabbat Foto: AP/TT/Luis Alberto Cruz

"Började gunga i hela huset"

Minst 35 personer har dött
1:03 min

Minst 35 personer har dött i den kraftiga jordbävningen i Mexiko. Anna Johansson har bott i Mexiko i mer än 30 år och finns i den södra delstaten Oaxaca som drabbats hårt av skalvet.

– Vi hade precis gått och lagt oss när det plötsligt började gunga i hela huset. Vi gick ut och ner på innergården som är öppen och det fortsatte gunga. Det kändes som en evighet. Det slutade aldrig att gunga, säger Anna Johansson.

Anna Johansson bor i staden Puerto Escondido vid Stilla havskusten i delstaten Oaxaca som drabbades hårt av jordbävningen. Hon berättar att den största förödelsen med raserade hus och många dödsoffer finns ungefär två timmars bilresa bort. Anna Johansson var tidigare med och startade ett center för funktionshindrade och hela byn där centret ligger fick evakueras efter skalvet. Men fortfarande vet hon inte hur det har gått för de familjer med funktionshindrade barn som brukar få hjälp i mindre byar runtomkring.

– Det är ju ofta byarna som blir värst drabbade när något sådant här händer därför att husen är sämre byggda. Det är små hus byggda av lera så vi vet inte ännu vad som har hänt med alla familjer med funktionshindrade barn som bor ute i byarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".