Bildkollage med en man som sitter vid ett bord och en kvinna som går.
Donald Trump har träffat bland andra Demokraternas Nancy Pelosi. Foto: AFP/AP/TT

Trump: Vi är nära en uppgörelse med Demokraterna

Växande irritation i Republikanerna
1:11 min

I USA verkar nu president Donald Trump ännu en gång göra upp med demokraterna i kongressen. Den här gången handlar det om unga migranter som kommit till landet illegalt.

Men uppgifterna går isär om vad man egentligen kommit överens om och bland republikanerna växer irritationen.

"Vi är ganska nära en överenskommelse", uppger Donald Trump dagen efter sin middag med de demokratiska ledarna Nancy Pelosi och Chuck Schumer.

Flera ämnen diskuterades, bland annat också skatter och gränskontroll. Enligt Pelosi och Schumer ska man ha träffat en överenskommelse om att säkra framtiden för de unga migranter som kommit till landet illegalt som små.

Förra veckan stoppade Trumpadministrationen det program som gett nära 800 000 ungdomar skydd från deportation – ett beslut som fått skarp kritik från stora delar av det amerikanska samhället.

Frågan splittrar Republikanerna och nu talar flera konservativa politiker om svek mot väljarna eftersom hårda tag mot migration var en av Donald Trumps viktigaste vallöften.

Flera saker återstår att se, bland annat vad som också skulle ingå i en eventuell uppgörelse. Demokraterna har understrukit att man fått ett löfte om att bygget av en mur mot Mexiko inte kommer ingå, men något sådant löfte finns inte, meddelade Trump på torsdagen på Twitter.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".