Birgitta Ohlsson
Birgitta Ohlsson lämnar politiken Foto: Stefan Jerrevång/TT

Birgitta Ohlsson lämnar politiken

0:50 min

Birgitta Ohlsson lämnar politiken och drar tillbaka sin kandidatur att bli ny partiledare för Liberalerna, skriver hon på Expressen debatt.

"Jag har inte levererat tillräckligt stöd för min kandidatur och tar förlusten som en kvinna och drar tillbaka min kandidatur", skriver Birgitta Ohlsson i en debattartikel på Expressen debatt.

Jan Björklund fick flest röster när Liberalerna i Stockholms län på fredagen höll en rådgivande omröstning om hur riksdagslistan till valet ska se ut. Birgitta Ohlsson, som utmanat Björklund om partiledarposten, kom tvåa, enligt ett pressmeddelande.

Av de röstande anser 779 att Björklund ska stå överst på listan medan 610 tycker att Ohlsson ska göra det.

Partiledarvalet avgörs på landsmötet den 17—18 november i Västerås. När nomineringstiden gick ut den 23 augusti hade 13 länsförbund nominerat Jan Björklund, två nominerat Birgitta Ohlsson och en handfull — däribland Stockholm — inte nominerat någon alls eftersom det väger för jämnt mellan de båda kandidaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista