Tidigare SVT-medarbetare skottskadades i Tensta

1:25 min

Den man som sköts i benet i Stockholmsstadsdelen Tensta under söndagskvällen var tidigare anställd som researcher på SVT, berättar Geronimo Åkerlund redaktionschef för SVT-nyheter Stockholm.

– Han har varit anställd hos oss från att vi öppnade Rinkebykontoret fram till april-maj i år. Han är inte bara en tidigare medarbetare, utan en vän också. Så det är klart att det är jobbigt, säger Geronimo Åkerlund.

Från början av 2016 fram till april-maj i år har mannen jobbat inom SVT, stationerad i Rinkeby. Förutom det är han en känd profil i området.

Det är oklart om skjutningen, som utreds som grov misshandel, har något samband med hans arbete på SVT. Geronimo Åkerlund berättar att man följer polisens arbete noga och kommer att stötta den skjutne mannen.

– Vi kommer att informera oss om vad som händer och vad polisen kommer fram till, säger han.

Anders Bryngelsson presschef på polisen i Stockholm, säger att man har inlett en förundersökning om grov misshandel, men att man fortfarande söker efter en eller flera gärningsmän.

– I det här läget är det ingen som är gripen, säger Anders Bryngelsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista