stormen Irma
Foto: TT

I dag når orkanen Maria Puerto Rico

Rapporter om nedfällda träd och kraftigt regn kom efter orkanen Maria drog in över Jungfruöarna. Orkanen Maria har nu nått önationen Puerto Rico. Samtidigt har den avtagit något i styrka och nedgraderats till en fyra på den femgradiga skalan.

Gatorna tömdes på folk inför det som av landets guvernör kallats för "den värsta stormen det senaste århundradet".

José Torres som bor i huvudstaden San Juan sade tidigare till Reuters att staden såg ut som en "spökstad" och att han är var försiktig efter den förra stormen Irma som gjorde att 70 procent av stadens invånare blev utan el.

På ön Saint John, en av Jungfruöarna som också drabbades av orkanen Irma för två veckor sedan, rapporterar myndigheterna om nedfällda träd och kraftigt regn efter att orkanen Maria dragit in.

USA:s orkancenter, NHC, uppmanade alla att snabbt komma i gång med förberedelserna innan orkanen slår till med full kraft. De varnade för förödande vindar, regn, översvämningar och en vindhastighet på över 75 meter per sekund.

På Twitter skrev USA:s president Donald Trump att man är redo att bistå med hjälp till öns invånare.

Orkanen Irma, som drabbade området för några veckor sedan, dödade omkring 40 personer i Karibien och runt 50 i den amerikanska delstaten Florida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".