Nordkoreas ledare Kim Jong-un.
Nordkoreas ledare Kim Jong-un. Foto: Wong Maye-E/TT

Kim Jong-Un: Trump får betala dyrt

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un säger att han kommer att tvinga USA:s president Donald Trump att "betala dyrt" för att han hotat med att förstöra Nordkorea.

I ett uttalande säger Kim Jong-Un: "Vi kommer att överväga den högsta nivån av hårda motåtgärder i historien" mot USA.

"Vad Trump än kan ha väntat sig så kommer han att få resultat utöver sina förväntningar. Jag kommer säkert och definitivt att tämja den mentalt störda och senila amerikanen med eld", enligt nyhetsbyrån Yonhap.

Enligt nyhetsbyrån ska även Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho ha sagt att landet kan komma att överväga att testa en vätebomb i Stilla havet.

Den amerikanske presidenten utfärdade på torsdagen en presidentorder som kraftigt förstärker sanktionerna mot Nordkorea. Bland annat ska USA kunna straffa banker som genomför transaktioner med kopplingar till kärnvapendiktaturen.

– Utländska finansiella institutioner uppmärksammas nu på att de i framtiden kan välja mellan att göra affärer med USA eller med Nordkorea, men inte båda, säger USA:s finansminister Steven Mnuchin om sanktionerna.

I sitt tal inför FN:s generalförsamling tidigare i veckan sade Trump att Kim Jong-Un har tagit sin regim på självmordsuppdrag, och att USA, om landet hotas, kommer att förstöra Nordkorea helt.

Nordkorea har återkommande skjutit upp robotar och genomförde för en tid sedan ett sjätte kärnvapentest.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".