Polis vaktar.
Foto: BERTRAND LANGLOIS/TT.

Två döda i knivattack i Marseille

Två kvinnor har dödats av en man som attackerade människor med kniv vid tågstationen Saint-Charles i Marseille i Frankrike, enligt inrikesdepartementet. Händelsen utreds som terrorbrott.

Den franska polisen twittrar att gärningsmannen sköts till döds av säkerhetsstyrkor som patrullerade i området.

– Två människor har huggits ihjäl, bekräftar talespersonen Olivier de Mazieres för nyhetsbyrån AFP.

Frankrikes inrikesminister Gérard Collomb skriver på Twitter att han omedelbart kommer att resa till platsen med anledningen av händelsen.

Frankrikes president Emmanuel Macron säger i en kommentar att han känner "äckel inför dådet". Macron hyllar också säkerhetsstyrkornas insats.

En åklagare med inriktning på terrorbrott har inlett en förundersökning. Åklagarmyndigheten i Paris skriver i ett uttalande att utredningen omfattar "mord med koppling till en terrororganisation" samt "mordförsök mot tjänsteman", rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Det råder undantagstillstånd i Frankrike som skakats av en rad terrordåd sedan 2015, då två extremister med kopplingar till al-Qaida tog sig in på satirtidningen Charlie Hebdo och mördade tolv personer.

Omkring 7 000 soldater är utkommenderade till högriskplatser i olika delar av landet som en del av Opération Sentinelle, ett säkerhetspådrag som ingår i undantagstillståndet.

Mer om Frankrike

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".