Skylt med texten Förhandling pågår.
Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT.

Allsvensk spelare nekar till brott – häktas inte

Försvararen: Medger sex men förnekar brott
0:37 min

Brottsmisstankarna finns kvar mot den Allsvenska spelaren. Men han släpps på fri fot och brottsmisstanken mildras.

Åklagaren fick inte gehör för sin begäran om att häkta den misstänkte spelaren. Under söndagen släpptes han på fri fot efter häktesförhandlingen.

– Han är lättad över att bli släppt, sade mannens försvarare Mikael Sundman.  

Tingsrätten mildrade också brottsmisstanken. I stället för två fall av våldtäkt mot barn och ett försök till våldtäkt misstänks mannen nu för två fall av sexuellt utnyttjande av barn. Men mannen nekar till brott.

– Han medger att han har haft sex med en person men han menar att han inte haft kunskap om att de ska ha varit en minderårig.

Flickan och mannen känner varandra sedan tidigare, men Mikael Sundman vill inte kommentera relationen.

– Den lämnar vi utanför.  

Spelaren hämtades till förhör i torsdags och anhölls samma dag. Han misstänks för två fall av våldtäkt mot barn och ett försök till våldtäkt mot barn under våren och sommaren i år.

Innan det beslutades om stängda dörrar konstaterades att mannen medger att han haft sex med flickan men förnekar brott. Flickan ska ha varit nära femton år när händelserna inträffade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".