Stadsmiljö med amerikansk flagga och man
1 av 2
Donald Trump landade i Las Vegas i dag. Foto: TT/Montage
Nöjesboulevarden the Strip har öppnat igen för trafik och människor högen växer med blommor och ljus som folk kommer med för atthedra dödsoffren.
2 av 2
Nöjesboulevarden the Strip har öppnat igen för trafik och människor högen växer med blommor och ljus som folk kommer med för atthedra dödsoffren. Foto: Kajsa Boglind/Sveriges Radio.

Donald Trump i Las Vegas för att möta offer

"Det är inte ondskan och våldet som definierar oss, utan kärlek, omsorg och mod"
2:20 min

USA:s President Donald Trump besökte igår Las Vegas där han träffade överlevande från den dödligaste masskjutningen i USA:s moderna historia.

– Vi kämpar för att förklara för våra barn hur ondskan, grymheten och lidandet kan finnas till. Men det är inte ondskan och våldet som definierar oss amerikaner, utan kärlek omsorg och mod, det sa en uppenbart rörd president efter att ha mött människor som drabbades av söndagens massaker.

– Vi ber nu Gud att de skadade ska läkas snabbt, sa Donald Trump som under sitt besök också mötte hjälparbetare och lokala politiker.

Presidenten och hans hustru Melania Trump började med att besöka sheriff Joseph Lombardo i Clark County. Därifrån for de till ett sjukhus för att träffa offer och familjer. På vägen dit passerade hans konvoj hotellet Mandalay Bay varifrån den ensamma skytten Stephen Paddock dödade 59 människor och skadade hundratals.

Vid en presskonferens hyllade Trump personal som deltog i helgens insats. 

– I fasans stund kommer vi alltid att finna hopp i de män och kvinnor som riskerar sina liv för vår skull. Jag är ärad att vara här ikväll tillsammans med hjältar, sade han.

– Många familjer kommer att lägga sig i en värld som plötsligt är tom. Vi kommer alltid att finnas vid er sida, sa han

Trump är populär i Las Vegas, delstaten Nevadas huvudtidning var den första stora redaktionen som uttalade sitt stöd för honom under presidentkampanjen och på nöjesgatan The Strip samlades tusentals supportar under valrörelsen.

Hans besök är uppskattat av många av dem vår utsände möter vid en av minnesplatserna vid The Strip.

– Jag tycker det är så fint att han kom hit, säger Witney Deliden som var på konserten i söndags och för första gången nu är tillbaka där det hände.

– Trumps besök visar att han bryr sig om Las Vegas-borna, tycker hon.

Hon får medhåll från Norm Wattson som också kommit till minnesplatsen för att hedra de drabbade.

– Han är en bra president, han känner av USA:s puls. Jag röstade på honom och det är jag stolt över i dag, säger Norm Wattson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".