Vice polisinspektör Jens Møller håller presskonferens med anledning av utredningen av den svenska journalisten Kim Walls död.
Vice polisinspektör Jens Møller håller presskonferens med anledning av utredningen av den svenska journalisten Kim Walls död. Foto: David Rasmusson/Sveriges Radio

Viktiga fynd i fallet Kim Wall

Flera dykningar i Köge bukt
1:18 min

Köpenhamnspolisen har nu hittat nya fynd i fallet med den svenska journalisten Kim Wall som misstänks ha mördats ombord på uppfinnaren Peter Madsens ubåt.

Vid en presskonferens i dag bekräftade vicepolisinspektör Jens Møller Jensen att man bland annat hittat hennes huvud och ben.

Polisen har de senaste dagarna tillsammans med försvaret genomfört dykningar i Köge bukt utanför Köpenhamn där likhundar gjort markeringar. Och igår fann man en säck innehållande kläder, en kniv och senare även kroppsdelarna. Tidigare har man endast hittat Kim Walls torso.

Den danske ubåtskonstruktören Peter Madsen är häktad misstänkt för mordet. Han nekar till brott och menar att Kim Wall dog i en olycka ombord.

Hon ska enligt Madsen fått en tung lucka i huvudet vilket orsakade hennes död och att han sedan begravde henne till sjöss. Men på Kim Walls huvud fanns ingen fraktur berättar Jens Møller Jensen.

Polis och åklagaren misstänker att Madsen mördade Kim Wall och sedan styckade hennes kropp.

Även efter dessa fynd kommer polisen utföra fler dykningar för att försöka hitta resterande kroppsdelar

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".