Martin Timell och TV4:s vd Casten Almqvist
Martin Timell och TV4:s vd Casten Almqvist. Foto: Robin Haldert/TT och Maja Suslin /TT

TV4:as VD svarar på krav att fler chefer ska avgå

11 min

TV4 avslutar allt samarbete med Martin Timell efter anklagelser om sexuella trakasserier men kanalens VD Casten Almqvist tycker inte att fler huvuden behöver rulla.

Casten Almqvist medger att TV4 har blundat för programledarens beteende och rapporter om missförhållanden under inspelningen av programmet Äntligen Hemma. 

– Vårt agerande över så långt som 20 år tid att vi har valt att inte agera på sånt som människor i hans närhet, i ansvarsställning hos oss såg men inte agerade på. Vi vill nu statuera ett tydligt exempel på att det kommer från och med nu inte vara acceptabelt, säger Almqvist i P1-morgon.

Men han menar att han har fortsatt förtroende för de chefer som valt att inte agera. 

– Den viktigaste signalen vi kan skicka nu är att vi tar det här på allvar och agerar för att ändra på det här. Att det sker med folk som kan det här och känner stor ånger över sin underlåtenhet är en stark och konstruktiv signal. Inte att huvuden ska rulla till varje pris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista