Engagemanget i Attac minskar i Sverige

Ett och halvt år efter att Attacrörelsen startade i Sverige har engagemanget sjunkit rejält inom organisationen. Det visar en rundringning som programmet Folkradion i P3 gjort till de lokala grupperna. Av de 32 lokalgrupper som svarat har var tredje lagt ner sin verksamhet helt och på många andra ställen har aktiviteten minskat kraftigt under det senaste året.
Susanna Lundberg var med i Attac Malmö från början, men förra sommaren hoppade hon av. Då hade hon fått nog av för mycket tråkigt organisationsarbete. Av Attacs 45 lokalgrupper har 32 stycken svarat på enkäten. Av de är det bara ett fåtal som har någon slags utåtriktad verksamhet kvar. Hälften säger att engagemanget sjönk ordentligt för ett år sen. Men det är inte bara det tungrodda föreningsarbetet som fått aktiviteten att sjunka. Händelserna under EU-toppmötet spelade också en stor roll. Efter EU-toppmötet gick luften ur Attac. Det vittnar många av dom lokala grupperna om. Attac Gotland la ner hela sin verksamhet eftersom många inte orkade gå vidare. Attac Kronoberg minskade också i aktiva medlemmar efter sommaren förra året. Sandor Eriksson var med och startade Attac i Växjö och han tror definitivt att smekmånaden är över för Attac Sverige nu. Hör mer om svenska Attacrörelsens sjunkande engagemang i Folkradion i P3 klockan 12 idag.
Anna Landelius, P3 Folkradion

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".