Bombdåd i Mogadishu.
1 av 2
Bombdåd i Mogadishu. Foto: MOHAMED ABDIWAHAB
Förödelse efter bombdåd i Mogadishu.
2 av 2
Bombdådet den 14 oktober dödade över 350 människor. Foto: Farah Abdi Warsameh

Flera döda efter bombdåd i Somalia

Sprängde en bil vid ingången till ett hotell
1:05 min

Två bilbomber har detonerat i Somalias huvudstad Mogadishu och ett hotell har stormats av beväpnade angripare. Terrorrörelsen al-Shabaab har sagt sig ligga bakom attackerna, som krävt många liv.

Minst 18 personer ska ha dödats och ett trettiotal personer har skadats i attacken, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Den första bilbomben detonerade vid grindarna till populära hotellet Nasahablod där strider utbröt mellan angriparna och säkerhetsstyrkorna. Polisen befarar att dödssiffran kommer att stiga.

En andra bilbomb detonerade nära den tidigare parlamentsbyggnaden, inte långt därifrån.

En polis säger till nyhetsbyrån AP att attentatsmännen har barrikaderat sig på översta våningen på hotellet. Ytterligare en explosion har hörts och enligt AP:s uppgifter är det en självmordsväst som har utlösts.

Hotellet ligger bara några hundra meter från presidentpalatset och besöks ofta av politiker och andra framträdande somalier. Bland dödsoffren finns både civila och soldater, enligt Reuters.

Den islamistiska rörelsen al-Shabaabs talesman Abdiasis Abu Musab säger till Reuters att den slagit till mot ministrar och säkerhetspersonal inne på hotellet.

Den 14 oktober dödades över 350 människor när en lastbil fylld med sprängmedel detonerade intill ett hotell i centrala Mogadishu. Regeringen har anklagat terrorgruppen al-Shabaab för att ha utfört dådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".