Storbritannien – europeisk investeringsfavorit

0:56 min

Brexit till trots toppar Storbritannien listan över näringslivets favoritländer i Europa att investera i. Det enligt en ny undersökning av konsultföretaget Ernst and Young.

Såväl Tyskland som Frankrike får se sig slagna av den brittiska önationen när det gäller intresset för investeringar.

I rapporten Global Capital Confidence Barometer är Storbritanniens attraktionskraft den i sammanhanget tredje största i världen, efter USA och Kina, men alltså före samtliga andra länder.

De goda immateriella tillgångarna, såväl som teknik och talang är några av de ess landet har på hand och som enligt rapporten förklarar tredjeplatsen. Vilken samtidigt är en uppryckning ett par placeringar efter fallet i samband med brexitomröstningen i fjol.

Enligt Ernst and Young som till grund för undersökningen tillfrågat närmare 3 000 personer i ledande näringslivsställning i 43 länder är det i första hand amerikanska och australiensiska bolag som varit aktiva bland de utländska när det gäller förvärv eller samgåenden på brittisk mark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista