Förundersökning inledd mot Martin Timell

3:19 min

Åklagare har inlett en förundersökning mot Martin Timell. I går polisanmäldes programledaren misstänkt för våldtäkt.

Enligt Expressen som varit i kontakt med kvinnan gäller det en incident på en personalfest 2008, som det ska finnas flera vittnen till.

TV4 har tidigare fått kritik för att flera chefer ska ha känt till händelsen under en längre tid utan att agera. Men kanalen välkomnar nu utredningen av händelsen, säger Magnus Törnblom, presschef för företagsfrågor. 

– Vi vill gå till botten med det här och tycker det är bra att det görs en juridisk prövning nu också. 

På frågan om varför TV4 inte själva valt att polisanmäla programledaren i ett tidigare skeende säger Magnus Törnblom att det är något som nu ses över internt. 

– Det sätter fingret på en utmaning som jag tror att många kan hamna inför. Om man får information om att någon ska ha utsatts för något men där personen i fråga själv känner att den vill gå vidare med det. Hur agerar man i ett sådant fall? 

Menar du att den person som nu har polisanmält Martin Timell tidigare har gett signaler om att hon inte ville gå vidare? 

– Jag kan inte gå in på detalj på vad som har sagts mellan personer här och som har varit inblandade i de här ärendena. Men rätt eller fel så har det varit den uppfattning som har förmedlats, säger Magnus Törnblom. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista