Kabul
Foto: WAKIL KOHSAR

Flera döda efter sprängattentat i Kabul

Flera har dödats och skadats efter ett sprängattentat i Kabul, uppger hälsoministeriet för Tolo News.

En kraftig explosion har inträffat i den hårt bevakade så kallade gröna zonen i Afghanistans huvudstad Kabul.

Enligt försvarsdepartementets talesperson Dawlat Waziri rör det sig om en självmordsbombare som enligt preliminära uppgifter ska ha åkt motorcykel förbi en första vägkontroll, men upptäckts i nästa vägkontroll, där bomben utlöstes.

En polis uppger att det verkar som att gärningsmannen ska ha tagit sig fram till fots, men att man också utreder om det kan ha varit en bomb som placerats ut vid ett tidigare tillfälle.

Enligt nyhetsbyrån Reuters tv-team på platsen verkar minst åtta personer ha omkommit, och dessutom finns ett flertal skadade.

Attacken inträffade i området där flera utländska ambassader och myndighetsbyggnader finns, och är den första sedan den 31 maj, då en kraftig lastbilsbomb exploderade.

Uppgifterna om antalet döda går isär. Enligt Tolo News har 13 personer dödats. En talesperson för hälsomyndigheterna uppger att minst tre personer dödats och femton skadats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".