BMW:s högkvarter i München i Tyskland.
BMW:s högkvarter i München i Tyskland. Foto: Matthias Schrader

BMW återkallar en miljon bilar

0:59 min

Tyska biltillverkaren BMW drar tillbaka närmare en miljon bilar - som på grund av fel kan överhettas eller börja brinna. Det meddelade företaget tidigare i dag.

Problemet med en del av bilarna som biltillverkaren nu väljer att kalla tillbaka är en felkoppling i fläktsystemet som reglerar luftkonditioneringen i BMW 3-serien och som kan orsaka brand. Men i sällsynta fall, uppger företaget i ett uttalande.

BMW kallar även tillbaka vissa modeller som tillverkats mellan 2007 och 2011 och har en sexcylindrig motor. Felet uppges där vara ett tillverkningsfel som kan leda till överhettning.

De båda felen omfattar ungefär 700 000 bilar var men i många fall handlar det om bilar som återkallas pga båda felen upptäckts och därför blir det totalt närmare en miljon bilar, uppger företagets talesperson Michael Rebstock för nyhetsbyrån AFP.

Det är bilar i Nordamerika som nu återkallas på grund av felen men enligt Michael Rebstock kan företaget inte utesluta att detta även kan komma att bli aktuellt för andra marknader. Billtillverkaren är för tillfället i samtal med europeiska myndigheter med anledning av detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista