Saudiskt artilleri skjuter över gränsen mot Jemen, i konflikten där en saudiskledd koalition bekämpar Huthirebellerna i grannlandet. Arkivbild.
Saudiskt artilleri skjuter över gränsen mot Jemen, i konflikten där en saudiskledd koalition bekämpar Huthirebellerna i grannlandet. Arkivbild. Foto: Hasan Jamali

Saudiarabien sköt ner missil

En kraftig explosion har hörts nära flygplatsen i Riyadh i Saudiarabien. Enligt statliga saudiska medier ska landets luftförsvar ha skjutit ner en ballistisk robot från grannlandet Jemen, rapporterar BBC.

En tv-kanal med koppling till Huhtirebellerna uppger att målet för roboten var flygplatsen. Det är oklart om den orsakade några skador vid nedskjutningen.

Saudiska styrkor uppger sig flera gånger tidigare i år ha skjutit ner robotar som avfyrats av Huthirebellerna i Jemen. Oftast har det rört sig om robotar med kortare räckvidd som avfyrats över Saudiarabiens södra gräns.

Jemen har härjats av inbördeskrig sedan hösten 2014 då Huthirebellerna intog huvudstaden Sanaa och störtade president Abd Rabbu Mansur Hadi. Konflikten har utvecklats till en kraftmätning mellan Iran, som stöttar Huthirebellerna, och den saudiskledda koalition som stöder Hadi.

Över 8 000 personer har dödats och 44 500 skadats sedan den saudiskledda koalitionen gjorde sitt intåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista