Allra
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tidigare chef på Allra häktad i sin frånvaro

Härvan kring pensionsbolaget Allra växer. En tidigare chef begärdes häktad i sin frånvaro. Mannen misstänks för grovt penninghäleri.

Trots att polisen har sökt efter den tidigare chefen på flera olika adresser har mannen lyckats sig hålla undan. Inte heller under måndagens häktningsförhandling var han på plats. Stockholms tingsrätt beslutade därför att häkta den tidigare Allra-chefen i hans frånvaro.  

Beslutet beror på risken för att mannen annars kommer att avvika och hålla sig undan polisen, enligt häktningsframställan. Dessutom uppges att det finns en risk att den tidigare chefen försvårar utredningen genom att till exempel förstöra bevis.

Den misstänkte blir ytterligare en i raden av toppar som misstänks för brott i härvan kring pensionsbolaget Allra. Tidigare har bland annat bolagets grundare och vd, Alexander Ernstberger, häktats misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.

Pensionsbolaget Allra misstänks ha svindlat pensionssparare på miljontals kronor. I mars anmälde Pensionmydigheten fem personer ur Allras ledning till Ekobrottsmyndigheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista